18 de jul. 2010

Arracades


Arracades de cargolins. M'han dit que els hi diuen Llàgrimes de Santa Llúcia però no ho he trobat referenciat enlloc, per tant poseu-ho en quarentena.

Les vaig recollir a una de les platges d'Hospitalet de l'Infant, aprofitant que en JM ens hi va convidar. Les vaig trobar tant boniques que n'havia de fer alguna cosa com unes arracades, per exemple. I aquí us en mostro el resultat: rodones i suaus. Des de que les he fet no me les trec de sobre, em donen energia!

11 comentaris:

  1. Eeei! jo en tinc unes, agafades a Binimal.là (Menorca), allà en dèiem culs de cargol. mons pares també me'n van fer unes arrecades quan era petita. Encara les tinc, són molt maques.

    petons
    maru

    ResponElimina
  2. Maru maca, a veure quan et veig les arracades posades!

    ResponElimina
  3. Vaja vaja, com està l'excursionista de la lluna nova?

    Suposo que ja saps que ens mudem amb la Bet, oi? A veure si ens fas quelcom de feltre per ambientar els 2x2 metres del salonet ;))

    Per cert, el meu blog, malgrat l'antiguitat o potser gràcies a ella, ja és visitable.

    Petons!

    ResponElimina
  4. Clar que ho sé, em moro de ganes de venir a visitar el piset! I ja he fet una ullada al bloc, a veure si actualitzem: mandróooos!

    ResponElimina
  5. apa m., com es nota que estàs a punt de començar vacances i tens temps per tot...

    ResponElimina
  6. Jo en vaig estar recollint a Son Serra de Marina (Mallorca). Aquí va una referència.

    http://marenostrum.org/vidamarina/animalia/invertebrados/moluscos/gasteropodos/prosobranquios/astrea/index.htm

    ariadna

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies Ariadna, ara sí que veig que és veritat això de les llàgrimes de Santa Llúcia! No ho tenia gaire clar jo això...

    ResponElimina
  8. hola, si vols informació del cargol que fa aquest opercle calcari, mira a http://marenostrum.org/vidamarina/animalia/invertebrados/moluscos/gasteropodos/prosobranquios/astrea/

    ResponElimina
  9. Aquests opercles de caragol marí, antigament se'ls anomenava "Ulls de santa Llúcia", eren considerats amulets protectors femenins, per aquest motiu eren cercats amb entusiasme a la sorra de les platges mediterrànies. Amb aquests opercles se'n feien arracades, anells i botons d'us femení.

    ResponElimina
  10. Ulls de Santa Llúcia, per treure les broses dels ulls tot cantant una cançoneta de encanteri

    ResponElimina